گوگرد معدنی و نقش آن در خاک کشاورزی
استفاده بی رویه از انواع کوهای شیمیایی و سموم پر خطر در سالهای اخیر ، نه تنها باعث آسیب جدی به محیط زیست شده بلکه تا حد قابل ملاحظه ای روند حاصلخیزی و باروی خاکهای کشاورزی را نیز کاهش داده است.
با توجه به کمبود مواد آلی خاکهای حال حاضر کشاورزی و قلیایی بودن اکثر مناطق کشاورزی ، پتانسیلهای تولید محصولات کشاورزی و همچنین کیفیت محصولات تولیدی رو به کاهش و افت چشمگیر می باشد .
گوگرد یکی از چهار عنصر مفید و اصلی در رشد و باروری خاک و گیاه می باشد و با توجه به نقش قابل توجه این عنصر در روند بهبود بازسازی خاک و باروری محصولات ، امروزه استفاده از گوگرد معدنی در کشاورزی توسط کارشناسان توصیه می گردد.
یکی از مزایای استفاده از گوگرد معدنی ، طبیعی و ارگانیک بودن این محصول بوده که بدون هیچ ماده شیمیایی دیگری ، می تواند کلیه نیاز غذایی و آلی خاک را فراهم نماید.
با توجه به پایین آوردن سطح اسیدیته خاک توسط گوگرد معدنی ، با استفاده از این عنصر در خاکهای کشاورزی ، تمامی ریز مغذی های غیر قابل جذب خاک ، آزاد شده و قابل جذب می گردند.
یکی دیگر از برتری های استفاده از گوگرد معدنی فقدان هر گونه از فلزات سنگین در این ماده بوده که این خود عاملی برای حذف این عنصر از لیست مواد سرطان زا می گردد.
علاوه بر آن گوگرد معدنی نقش بسزایی در از بین بردن انواع قارچ و کنه و کلیه آفات زراعی و باغی دارد .
از دیگر ویژگیهای قابل توجه گوگرد معدنی ، تاثیر آن در کاهش قلیاییت خاک است که با توجه به این موضوع ، گوگرد معدنی ، خاک را تبدیل به محیطی بسیار مساعد برای رشد گیاهان می نماید.
گوگرد معدنی به صورت ویژه تاثیر بسزایی در از بین بردن کرم ساقه خوار و کنه دار درختان ، سفیدک انگور و ... دارد . همچنین استفاده از گوگرد معدنی به شدت برای باغات پسته توصیه می گردد.
گوگرد معدنی به صورت چالکود نیز قابل استفاده بوده و باعث ضد عفونی شدن خاک و کاهش سموم کشاورزی باقیمانده در خاک میگردد.
گوگرد معدنی میزان مقاومت گیاه نسبت به بیماریها را افزایش داده و در ساخت پروتویین و آنزیمهای مفید خاک موثر است.